Op de Veluwe en rond Hoenderloo is van alles te doen. Uiteraard veel op het gebied van Natuur en Cultuur, maar ook anderssoortige attracties en sportieve recreatie. Een (niet uitputtende) opsomming:

FIETSEN

De route van uw fietstocht rond Hoenderloo kan je zelf bepalen aan de hand van het ANWB fietsroutenetwerk. Dit zijn rustige wegen die bij elkaar komen in genummerde knooppunten. Je kunt zelf je route uitstippelen van knooppunt naar knooppunt. Je kunt op meerdere punten in Hoenderloo starten. Desgewenst kan je direct aan de overzijde van de Paalbergweg bij de Veluwespecialist fietsen huren (er zijn ook tandems en allerlei bijzondere voertuigen). Een andere mogelijkheid is even naar het Park de Hoge Veluwe lopen en daar op één van de talloze witte fietsen stappen. Er zijn ook uitgezette routes zoals de JUBILEUMROUTE van Hoenderloo naar Uchelen, Beekbergen, Apeldoorns kanaal, Loenen en langs Woest Hoeve terug. Totaal 30 km.

Op de Veluwe zijn verschillende mountainbike routes. Op www.routeyou.com vindt U de 22,5 km lange Hoenderloo route.

WANDELEN

* Binnen het Nationale Park de Hoge Veluwe zijn de wandelmogelijkheden vrijwel onbegrensd. Vanaf het bezoekerscentrum vertrekken verschillende wandelingen, onder andere naar het Jachthuis Sint Hubertus (rondleiding dag tevoren via internet reserveren).

*Je kunt vanuit de B&B wandelen naar Het Leesten en daar heerlijk uitrusten op het terras van de Uchelse Berg voordat je terug naar Hoenderloo loopt. Het prachtige heidegebied dat je doorkruist zie je ook als je over de N304 naar Apeldoorn gaat.

* Het Deelerwoud ligt direct achter de B&B maar voor de wandelroute ga je naar de ingang aan de weg Hoenderloo – Deelen, tegenover Museum Vliegbasis Deelen. Direct achter de B&B start het Plaggestekerspad (klompenpad) langs de randen van Hoenderloo (12 km, korter kan ook).

* Heel bijzonder is het stuifzandgebied het Wekeromse Zand aan de Vijfsprongweg in Wekerom, daar zijn ook prehistorische akkers (Celtic Fields).

* Planken Wambuis. Vanuit Natuurcentrum Veluwe maak je prachtige wandelingen. O.a. naar de Kreelse plas en hertenreservaat De Hindekamp. Je komt er via de N224 en de Groot Ginkelseweg. Onderweg ziet je al de immens uitgestrekte Ginkels Heide met de Schaapskooi en het Airborne Monument.

Wandelend rond Hoenderloo kom je verschillende LAW paden tegen:

– het Marskramerpad

– het Trekvogelpad

– het Veluwe Zwerfpad

 

VERDERE ATTRACTIES

* Airborn Museum  Oosterbeek

* Apenheul  Apeldoorn

* Burgers Zoo  Arnhem

* Edese Golfclub Papendal  Arnhem

* Golfclub De Scherpenbergh Lieren

* Golfclub De Rosendaelse

* De Veluwse Golfclub  Hoog Soeren

* Kasteel Cannenburgh  Vaassen

* Kasteel Doorwerth

* Kasteel Rosendael

* Midgetgolf De Krim  Hoenderloo

* Nederlands Openlucht Museum  Arnhem

* Paleis ’t Loo  Apeldoorn

* Pitch & Putt  Papendal  Arnhem

* Radio Kootwijk

* Sauna De Veluwse Bron  Emst

* Veluwse Stoomtrein Maatschappij (zomers; van Apeldoorn naar Dieren)

LEUKE DORPEN OP FIETSAFSTAND

Beekbergen

Otterlo

Hoog Soeren

Lunteren